Overslaan en naar de inhoud gaan
Europa roept bedrijven op om te werken aan biodiversiteit

Europa roept bedrijven op om te werken aan biodiversiteit

Op 17 oktober 2016 kwam de Raad Milieu van de Europese Unie in Luxemburg samen. Daar stond het thema biodiversiteit en bedrijven op de agenda. De Raad vindt het belangrijk dat bedrijven goed de mogelijke voordelen inschatten van het behoud en duurzaam gebruik van biodiversiteit en ecosysteemdiensten. Daarom roept Europa bedrijven onder andere op om maximaal bij te dragen aan de AICHI-biodiversiteitsdoelen en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen

Verder vraagt Europa bedrijven om hun impact, acties en investeringen met betrekking tot biodiversiteit en ecosysteemdiensten goed te monitoren. Zo kunnen bedrijven hun kennis en ervaringen ook delen met andere bedrijven en hun aanpak nog verbeteren. Dat is een voorwaarde opdat bedrijven hun kennis en ervaringen zouden kunnen delen met anderen en hun aanpak verbeteren.

Interreg-project 2B Connect helpt graag mee met de invulling van deze oproep van Europa! Het vergroenen van bedrijventerreinen en het verankeren van biodiversiteit in het milieumanagement van bedrijven vormt dan ook het DNA van 2B Connect.

Meer weten? http://www.consilium.europa.eu/en/meetings/env/2016/10/17/