Overslaan en naar de inhoud gaan
Groene Koegorsplan onthuld

Groene Koegorsplan onthuld

Yara Sluiskil investeerde in 2012 in de biodiversiteit op en rondom de fabriek. Ook werknemers, omwonenden en omliggende bedrijven toonden zich hier enthousiast over. Zo ontstond het idee om de hele Koegorspolder groener en duurzamer in te richten. De Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) en de Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) namen daarop initiatief om met de grondeigenaren rond tafel te zitten. Groene ideeën werden zo concrete projecten. Met onder meer scharrelvarkens.

Op vrijdagochtend 29 september 2017 stellen de initiatiefnemers het totaalplan Groene Koegors voor: welke maatregelen al zijn uitgevoerd en welke (op korte termijn) op de planning staan. 

Het programma
09.45 uur: verzamelen bij de rotonde richting het terrein van Yara
10.00 uur: vertrek voor een wandeling langs gerealiseerde natuur. Tijdelijke natuur met boomgaard, vleermuiskasten en –bunkers, een schapenwei, broedende scholeksters, amfibiepoel, akker met oude graansoorten e.d. Onderweg vertellen de verschillende projectdeelnemers interessante weetjes over dit bijzondere project en wat de resultaten tot nu toe zijn.
10.20 uur: aankomst op locatie, ontvangst met koffie en thee.
10.30 uur: wethouder Frank van Hulle van de gemeente Terneuzen onthult het informatiebord. Gert van der Slikke, voorzitter ZMf, zal alle deelnemers de gelegenheid geven te vertellen over hun betrokkenheid bij de Groene Koegors.
10.50 uur: we heffen het glas op de Groene Koegors. Daarmee beklinken alle partners dat zij zich zullen inzetten voor het realiseren van de maatregelen voor een Groene Koegors.
11.15 uur: wie durft?! Voor de liefhebber is er (onder klein voorbehoud) de unieke gelegenheid om naar het hoogste punt van Zeeuws-Vlaanderen te lopen en uit te kijken over de Koegorspolder en nog verder... Hier overziet u de hele Kanaalzone en de gemeente Terneuzen.

Praktisch
U kunt zich aanmelden via Lineke Keizer: lkeizer@zmf.nl.  
Heeft u vragen, dan kunt u contact nemen met Melissa Ernst of Lineke Keizer van de ZMf (0118 654180 en info@zmf.nl).

 

Foto: © ZMf